- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (21.12.2024, 17:22)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Florenţa: Un pasaj secret construit în 1565 se deschide publicului larg pentru prima dată
Pentru prima dată în istorie, Coridorul Vasari, proiectat în 1565 de artistul şi arhitectul Giorgio Vasari pentru familia Medici, s-a deschis publicului larg, scrie CNN.
Urmărește
516 afișări
Sursa foto: Gallerie degli Uffizi
Traseul prin centrul Florenţei, de 750 de metri, a fost construit în doar cinci luni pentru Cosimo I de Medici şi leagă cele mai faimoase trei locuri din Florenţa: Palazzo Vecchio (centrul politic al oraşului), Galeriile Uffizi (odinioară birourile conducătorilor) şi Palazzo Pitti, unde locuia familia.
Pasarela le permitea conducătorilor să călătorească între cele trei locuri, fără a fi deranjaţi de publicul larg sau atacaţi de duşmanii lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Astăzi, aceasta oferă un pasaj „secret” prin unele dintre cele mai cunoscute zone ale Florenţei, cu privelişti impresionante, dar fără aglomeraţie.
Priveliştile coridorului sunt datorate înălţimii sale - pasarela trece pe deasupra clădirilor, palatelor, turnurilor - şi chiar de-a lungul vârfului Ponte Vecchio.
Secţiunea principală a coridorului, care merge de la Uffizi la Grădina Boboli din faţa Palazzo Pitti, a fost deschisă publicului vineri. Este pentru prima dată în istorie când oamenii obişnuiţi pot avea acces la el.
În ultimele decenii, acesta a fost deschis celor dispuşi să plătească o taxă mare pentru acces exclusiv, dar în 2016 a fost închis din motive de siguranţă. Acum, cei care cumpără un bilet de 20 de euro vor fi însoţiţi în grupuri de 25 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe